In 2011 kocht de Provincie Antwerpen het voormalige gebouw van de Studio Herman Teirlinck. Villanella kreeg het statige gebouw, ooit nog een bank en een hotel, in erfpacht en doopte het om tot DE Studio, een podium voor jong publiek en een centrum voor jong talent. DE Studio ligt mooi tussen de mode, de theaters, de musea en de galerijen in en is dé plek waar talenten uit de verschillende disciplines elkaar ontmoeten en gezamenlijk projecten opzetten.

 

Podium voor Jong Publiek

Je kan hier haast wekelijks terecht voor kinder- en jeugdvoorstellingen van topniveau. DE STUDIO als nieuw podium voor kinder- en jongerentheater. Villanella, Theater FroeFroe, Laika, Zonzo Compagnie, Tuning People, Theater Artemis en Theater De Spiegel creëren en spelen hier voorstellingen voor families en scholen.

Maar er is meer. Net zoals Villanella is ook DE Studio een huis met veel kamers. Er is dus ook plaats voor literatuur, dans, nieuwe media, film, concerten, debatten en feesten.

Centrum voor Jong Talent

Naast een Podium voor Jong Publiek, is DE STUDIO ook een Centrum voor Jong Talent. Villanella organiseert in het gebouw festivals zoals Krachtvoer, Grafixx, Villanova en Leave Us At dawn en workshops en masterclasses voor jonge creatievelingen uit verschillende kunstdisciplines.

DE STUDIO als centrum voor jong talent, een vuurtoren voor kunst, cultuur en media.
DE STUDIO dicht de kloof tussen opleiding en beroepspraktijk.

Villanella

Villanella is een ‘kunsthuis voor kinderen en jongeren’ dat gespecialiseerd is in de productie en presentatie van hedendaagse kunsten. Concreet houdt dit een heel gamma activiteiten in:

  • productie van kinder- en jeugdvoorstellingen
  • artistieke en administratieve ondersteuning van jong talent
  • organisatie van grote cultuurevenementen
  • sociaal-artistieke themaprojecten en cross-overprojecten
  • coördinatie van literatuurprojecten voor jong en oud
  • onderzoek naar en ondersteuning van digitale cultuur.

Villanella heeft een oog voor niches en organiseert al bijna 25 jaar activiteiten die de grens tussen kunst, populaire cultuur en nieuwe media opzoeken. Er wordt actief gezocht naar samenwerkingsverbanden met andere culturele organisaties, productiehuizen, privéondernemingen en locaties. Villanella streeft voortdurend naar projecten die culturele content in een populair veld introduceren (cfr. Kunstbende, Villanova Festival, …) of die populaire content in een cultureel veld introduceren (cfr. De Eerste Keer, Krachtvoer, …).