Loading
Banner fb alternatief3

Breedbeeld Film School

zo 5 apr
14u00

Maarschalk Gérardstraat 4

Antwerpen

Over de voorstelling

Credits

De Breedbeeld Film School is een samenwerking met Hakuna, De Studio, De Cinema, Cinea en Acteur.be
Breedbeeld werkt met steun van de Vlaamse Overheid

Victoria

One City. One Night. One Take.

vr 3 apr om 20u
met nagesprek

De Duitse regisseur Sebastian Schipper en de Noorse DP Sturla Brandth Grøvlen verwezenlijken met Victoria een technisch hoogstandje door deze 138 minuten durende film in één take op te nemen. De thriller volgt voornamelijk het hoofdpersonage Victoria, op briljante en kwetsbare wijze vertolkt door Laia Costa. 

Victoria is een Spaans meisje dat zich alleen in Berlijn bevindt en op een nacht na het uitgaan optrekt met een bende roekeloze jongens. Het hoofdpersonage lijkt op naïeve en tegelijk bewuste wijze een gevaarlijk spel te spelen. Tot waar gaat haar vrije keuze in dit verhaal?

Vele van de dialogen werden ter plaatste geïmproviseerd, terwijl de rest van de film tot in de puntjes georkestreerd werd. De cinematografische choreografie die uit dit spanningsveld resulteert, is tegelijk spontaan, fijngevoelig en minutieus berekend. Laat je meeslepen door de lichte en duistere kanten van het mens zijn in deze lange spannende take. 

Sebastian Schipper | 138′ | 2015 | DE
Met: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski

BRAID

Women, Surrealism & Horror
+ Talk by Mitzi Peirone (EN)

za 4 apr om 20u
in aanwezigheid van de filmmaakster 

Mitzi Peirone is een Italiaanse cineaste die op haar negentiende naar New York trok om film te gaan studeren. Op haar vierentwintigste schreef ze het scenario voor Braid, haar eerste langspeelfilm die ze met cryptocurrency financierde, en meteen ook de eerste film die op deze wijze gefinancierd werd. De psychologische horrorfilm, waarvoor Peirone zelf ook het scenario schreef, is een overdonderend, bezeten en van kleur exploderend filmisch universum.

Twee jonge vrouwen, Petula Thames (Imogene Waterhouse) en Tilda Darlings (Sarah Hay), ontvluchten hun problematische verleden met drugsverkoop en trekken naar het huis van hun rijke jeugdvriendin Daphne Peters (Madeline Brewer), met als doel haar kluis te plunderen. Ze komen evenwel terecht in een sadomasochistisch spel waar geen einde aan lijkt te komen.

Als een vlecht worden de drie levens van deze vrouwen verstrengeld terwijl het spel dat ze als kinderen speelden verdergezet wordt.

The Neon Demon
meets The Handmaiden meets Dario Argento, dit alles doorspekt met vrouwelijke erotiek en de sensualiteit van bloed. De vrouwen zijn dan ook — zoals de dakloze in de film hen zo goed beschrijft — like mermaids on crack’.

Mitzi Peirone | 82′ | 2018 | VS
Met: Madeline Brewer, Imogen Waterhouse, Saray Hay

Workshop: Productie van A tot Z

za 4 apr
screenings van 14u tot 15u30
rondetafelgesprek van 16u tot 18u

Brecht Van Elslande (Animal Tank, KASK) gaat in gesprek met filmmakers Jacinta Agten, Eva van Tongeren, Nelson Polfliet, Sine & Imge Özbilge over hun eerste stappen in de filmsector.

Na de screening van hun films worden enkele vragen aangehaald zoals: hoe start je jouw eigen filmproject, hoe kan je het financieel beredderen als beginnend filmmaker, hoe kom je in contact met een producent, waarom zou je met een producent moeten/​willen werken, wat zijn hierbij de voor- en nadelen, hoe pak de verdere distributie van de film aan, …

Door in te gaan op deze vragen wordt er op een interactieve manier een beeld geschetst van mogelijke productiemanieren.

In een rondetafelgesprek kunnen de deelnemers in dialoog gaan met de filmmakers over hun eerste stappen in de audiovisuele sector.

Take a moment

Workshop door cinemaplatform Because we are visual.

zo 5 apr van 14u tot 16u & van 16u tot 18u

Because we are visual. nodigt enkele filmmakers uit die vanuit een spontaan moment, een plek, een interactie vertrekken en daarbij een dagboek-werkwijze’ ontwikkelen die een alternatief vormt voor het klassieke scenario.

De workshop Take a moment focust op een directe manier van filmen en zo het ontwikkelen van je eigen thema’s als maker door spontaan te maken, tonen, reflecteren. 

Film: CINEA te gast

zo 5 apr om 20u

Filmscreening met nagesprek. To be decided.

Oeps.. dit event is voorbij.

Bekijk event
Bekijk kalender