Loading

Het huis

Huisbewoners

De Cinema
De Cinema kijkt naar film met een groot hart, met grote ogen en grote nieuwsgierigheid. Op ons programma staan oude en nieuwe films, in alle diversiteit, in alle genres en categorieën. Nooit gewoon de volgende titel op de releaselijst, maar altijd film als een bij uitstek artistiek en maatschappelijk medium.
www​.decinema​.be

Ephameron
Ephameron is kunstenaar, illustrator, drijvende kracht achter Grafixx en docent aan LUCA School of Arts.
www​.ephameron​.com

WAJOW
Movie academy & productiehuis met focus op diversiteit voor en achter de camera! #arevolutionoftalent
@wajowtalentfactory

Ilse Daems
Huurwoordenaar en speelduivel, allergisch aan schoolse methodes, expert in buiten de lijntjes kleuren en beginnend tovenaar in filosoferen met kinderen.
www​.denkpiste​.be

Jong Wild
Theaterwerkplaats Jong Wild werd in 2016 opgericht in De Studio, door actrices Lotte Pinoy en Sanderijn Helsen. Het is de artistieke broedplaats van 85 kinderen en jongeren, tussen 7 en 17 jaar oud.

KLGVC
Een boutique management agency voor high potential regisseurs en acteurs in film en TV.
www​.kenlambrechts​.be

Neal Leemput
Theatermaker, performer en onze eigenste Secretary of Queer Affairs met een bureau in De Kast van De Studio.
www​.nealleemput​.com

Oi Mundo
Full service casting agency voor theater, film en TV. Oi Mundo wil meer talenten met diverse etniciteit een platform bieden om zich te tonen en te ontwikkelen.
www​.oimundo​.be

Radio 1 — Interne Keuken
Elke zaterdagochtend presenteren Koen Fillet en Sven Speybrouck het razend interessante praat-programma Interne Keuken live vanuit De Studio.
www​.radio1​.be

SKaGeN
Theatercollectief bestaande uit Bjarne Devolder, Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers, Mathijs F Scheepers en Clara van den Broek.
www​.skagen​.be

Studio Digitaal
Studio Digitaal gebruikt onze zolder als vaste uitvalsbasis. Heel veel jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar zijn zoekende en hebben het door die zoektocht ook moeilijk om werk te vinden. De organisatie begeleidt jongeren bij de ontwikkeling van hun digitale, creatieve en life skills.
www​.studiodigitaal​.eu

Surya Yoga
In De Studio zijn er dagelijks yogalessen. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring. Check de site voor updates van het lessenrooster, prijsinformatie en uitleg over de verschillende lessen. Namasté!
www.surya.yoga

We Are Various
Het Antwerpse alternatieve radiostation We Are Various gaat vanaf nu ON AIR in onze foyer! WAV nodigt wekelijks lokale dj’s en internationale artiesten uit. Alle muziekstijlen komen aan bod: van indie over electronica en rock tot ambient en jazz. Zolang het je oren maar blij maakt. Tune in!
www​.wearevarious​.com

Get a room

De Studio is een toplocatie in hartje Antwerpen. Een plek met geschiedenis. Een huis met karakter. Geschikt voor congressen, presentaties en recepties. De Studio beschikt over een grote zaal met 200 stoelen, een salon met 80 stoelen, een kleine cinema met 50 stoelen, een grote cinema met 160 stoelen, een ruime foyer en een pak kleinere ruimtes.

Meer info via info@​destudio.​com
T 03 260 96 10

De Stemmen van De Studio

Huis van Eustachius en Villanella stellen voor: De Stemmen van De Studio. 

Deze luistermaquette en audioparcours vertellen je de geschiedenis van toneelopleiding Studio Herman Teirlinck aan de hand van verhalen van oud-studenten en ‑docenten. De luistermaquette is een permanente installatie. Groepen die het audioparcours willen meemaken, kunnen een aanvraag indienen via info@​destudio.​com

In 1970 opende Studio Herman Teirlinck de deuren. 30 jaar lang leverde deze toneelschool de beste spelers af die we kennen uit de Vlaamse en Nederlandse theater- en televisiewereld. Sinds 2011 is de Provincie Antwerpen eigenaar van het statige gebouw aan het Mechelseplein. Villanella is de blije erfpachter van dit cultureel bedrijvencentrum en doopte het om tot DE Studio, een podium voor jong publiek en een centrum voor jong talent.

Over de jaren van Studio Herman Teirlinck doen de wildste verhalen de ronde. Huis van Eustachius en Villanella verzamelden getuigenissen van oud-studenten en –docenten. Ze wandelden door de gangen van het gebouw en zetten een stap terug in de tijd, terug naar hun studententijd, toen een acteercarrière nog een toekomstdroom was.

Met De Stemmen van De Studio worden de verhalen teruggegeven aan het gebouw en haar bezoekers. De luisteraar ontdekt grappige anekdotes, gênante geheimen, verhalen over experimenten, afwijzingen en succes. En het zijn de sterren van nu die hun herinneringen in de oren van de bezoeker fluisteren.
Met getuigenissen van: Adriaan Van den Hoof, An Miller, Bart Hollanders, Bert Cosemans, Charlotte Vandermeersch, Frank Mercelis, Hanne Torfs, Hilde Heijnen, Ina Geerts, Ivan Pecnik, Jenne Decleir, Jeroen Perceval, Jeroen Van Dyck, Johan Heldenbergh, Jorgen Cassier, Karel Vingerhoets, Karin Jacobs, Katelijne Verbeke, Lucas Van den Eynde, Ludo Mariman, Manou Kersting, Marc Coessens, Marianne Loots, Marieke Dilles, Marleen Merckx, Mitta Van der Maat, Nele Goossens, Patricia Beysens, Pieter Embrechts, Rik Moens, Herman Mariën, Stef Bos en Will Ferdy.

Mijn allereerste oefening was een vallende ster. Fons Goris zei: Goh, ge zijt precies ne stervende Galliër.’ Dat was de eerste regieaanwijzing die ik heb gekregen.” (Lucas Van den Eynde)

Beluister alvast korte fragmenten uit de getuigenissen van Bert Cosemans, Pieter Embrechts, Stef Bos, Marleen Merckx, Johan Heldenbergh, Hanne Torfs en Jeroen Van Dyck.