Loading

Het huis

Get a room

De Studio is een toplocatie in hartje Antwerpen. Een plek met geschiedenis. Een huis met karakter. Geschikt voor congressen, presentaties en recepties. De Studio beschikt over een grote zaal met 200 stoelen, een salon met 80 stoelen, een kleine cinema met 50 stoelen, een grote cinema met 160 stoelen, een ruime foyer en een pak kleinere ruimtes.

Alle info via
Jasper Steurs
jasper@​destudio.​com
T 03 260 96 10

Huisbewoners

Secretary of Queer Affairs
Neal Leemput opereert vanuit een kast in De Studio om liefde & glitter te verspreiden.
gaystuff@​destudio.​com

SKaGeN
Een theatergezelschap dat bestaat uit Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers, Mathijs F Scheepers en Clara van den Broek.
www​.skagen​.be

Oi Mundo
Een full service casting agency voor theater, film en TV. Oi Mundo wil meer talenten met diverse etniciteit een platform bieden om zich te tonen en te ontwikkelen.
www​.oimundo​.be

Ken Lambrechts Artist Management
Een boutique management agency voor high potential acteurs, regisseurs en scenaristen in theater, tv en film.
www​.kenlambrechts​.be

Hakuna Academy
Movie academy & productiehuis met focus op diversiteit voor en achter de camera! #arevolutionoftalent
www​.hakuna​.be

Ilse Daems
Huurwoordenaar en speelduivel, allergisch aan schoolse methodes, expert in buiten de lijntjes kleuren en beginnend tovenaar in filosoferen met kinderen.
www​.denkpiste​.be

Ephameron
Ephameron is kunstenaar, illustrator, drijvende kracht achter Grafixx en docent aan LUCA School of Arts waar ze werkt aan een Doctoraat in de Kunsten.
www​.ephameron​.com

Hatha Yoga Surya

In De Studio zijn er dagelijks yogalessen. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring. Inschrijven vooraf is niet nodig. Check de site voor updates van het lessenrooster, prijzeninformatie en uitleg over de verschillende lessen. Nieuw vanaf oktober is de tieneryoga. Namasté!

Meer info op www.surya.yoga

Jong Wild

De theaterwerkplaats Jong Wild werd in 2016 opgericht in De Studio. Met deze werkplaats creëren actrices Sanderijn Helsen en Lotte Pinoy een artistiek forum, voor zowel kinderen als jongeren.

In september 2019 gaat het volgende seizoen van Jong Wild van start, met maar liefst 85 deelnemers tussen 7 en 17 jaar oud.

Tot aan de kerstperiode voeren de groepen onderzoek. De deelnemers worden benaderd als speler, maker en (be)denker en gaan op verkenning in de wereld van het theater. Ze experimenteren vanuit uiteenlopende vormelijke en inhoudelijke perspectieven en leren elkaar daarin kennen. Impressies uit deze fase worden gedeeld met een publiek van intimi, in de werkruimte.

Vanaf januari transformeert elke groep in een makerscollectief. De voorbije edities werd er telkens gecreëerd rond een centraal thema, deze keer zijn de Griekse tragedies de inspiratiebron.

De groepen destilleren uit dit klassiek oeuvre wat ze zelf willen: tekstfragmenten, personages, sferen en intriges. Om vervolgens, vanuit dit materiaal, zelf te creëren: bewegingssequenties, zelfgeschreven monologen, klankdecors, theatrale beelden, emotionele scènes, …
Heel veel is mogelijk. 

Zo komt elke groep uiteindelijk tot een eigenzinnige en originele performance. Met deze performances — zeven in totaal — wordt tenslotte een collectieve creatie opgebouwd, volgens de structuur van een Griekse tragedie. Deze creatie wordt gespeeld in de theaterzaal van De Studio op zaterdag 2 en zondag 3 mei.

De Stemmen van De Studio

Huis van Eustachius en Villanella stellen voor: De Stemmen van De Studio. 

Deze luistermaquette en audioparcours vertellen je de geschiedenis van toneelopleiding Studio Herman Teirlinck aan de hand van verhalen van oud-studenten en ‑docenten. De luistermaquette is een permanente installatie. Groepen die het audioparcours willen meemaken, kunnen een aanvraag indienen via info@​villanella.​be

In 1970 opende Studio Herman Teirlinck de deuren. 30 jaar lang leverde deze toneelschool de beste spelers af die we kennen uit de Vlaamse en Nederlandse theater- en televisiewereld. Sinds 2011 is de Provincie Antwerpen eigenaar van het statige gebouw aan het Mechelseplein. Villanella is de blije erfpachter van dit cultureel bedrijvencentrum en doopte het om tot DE Studio, een podium voor jong publiek en een centrum voor jong talent.

Over de jaren van Studio Herman Teirlinck doen de wildste verhalen de ronde. Huis van Eustachius en Villanella verzamelden getuigenissen van oud-studenten en –docenten. Ze wandelden door de gangen van het gebouw en zetten een stap terug in de tijd, terug naar hun studententijd, toen een acteercarrière nog een toekomstdroom was.

Met De Stemmen van De Studio worden de verhalen teruggegeven aan het gebouw en haar bezoekers. De luisteraar ontdekt grappige anekdotes, gênante geheimen, verhalen over experimenten, afwijzingen en succes. En het zijn de sterren van nu die hun herinneringen in de oren van de bezoeker fluisteren.
Met getuigenissen van: Adriaan Van den Hoof, An Miller, Bart Hollanders, Bert Cosemans, Charlotte Vandermeersch, Frank Mercelis, Hanne Torfs, Hilde Heijnen, Ina Geerts, Ivan Pecnik, Jenne Decleir, Jeroen Perceval, Jeroen Van Dyck, Johan Heldenbergh, Jorgen Cassier, Karel Vingerhoets, Karin Jacobs, Katelijne Verbeke, Lucas Van den Eynde, Ludo Mariman, Manou Kersting, Marc Coessens, Marianne Loots, Marieke Dilles, Marleen Merckx, Mitta Van der Maat, Nele Goossens, Patricia Beysens, Pieter Embrechts, Rik Moens, Herman Mariën, Stef Bos en Will Ferdy.

Mijn allereerste oefening was een vallende ster. Fons Goris zei: Goh, ge zijt precies ne stervende Galliër.’ Dat was de eerste regieaanwijzing die ik heb gekregen.” (Lucas Van den Eynde)

Beluister alvast korte fragmenten uit de getuigenissen van Bert Cosemans, Pieter Embrechts, Stef Bos, Marleen Merckx, Johan Heldenbergh, Hanne Torfs en Jeroen Van Dyck.