Blauw / podium

Dans is lekker ritmisch bewegen op muziek

Leeftijd
12+
Ondertitel
Theater Artemis
Categorie
Afbeelding
DANS IS LEKKER RITMISCH BEWEGEN OP MUZIEK - Theater Artemis ©Henk Claassen

Met een cast van louter 40-plussers waagt Theater Artemis zich voor het eerst aan een dansvoorstelling. Een hachelijke onderneming. Zeker voor deze jonge doelgroep. Ze zullen zich dan ook zo veel mogelijk proberen in te houden. Dat zal niet makkelijk zijn. Opgezweept door de aanstekelijke beats van Toben Piel (Les Trucs), aangevuurd door een flitsend lichtplan en in swingende outfits zullen ze erg hun best moeten doen. Een stiekem danspasje is toch snel gemaakt. Maar ze weten het: ze stinken, ze bewegen onhandig en ze zijn ook zeker niet sexy! Daarom beloven ze plechtig: er zal niet gedanst worden. Erewoord.

Jetse Batelaan houdt ervan om het theater en de mensen die zich daar verzamelen onder de loep te nemen. In De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen (2014) maakte hij het publiek onderdeel van de voorstelling door het napraten van de acteurs. In (.....) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (2020) vertaalde hij de argwaan, twijfel en angst van het theaterbezoek letterlijk. Probeer een puber maar eens mee te krijgen naar het theater. Ze voelen zich de les gelezen, verveeld of in verlegenheid gebracht door de mensen, meestal de volwassenen, om zich heen. Ze zijn grillig en strijdbaar. Maar zijn respect voor hen is groot en dat is wat Jetse drijft in zijn theater.

vr 29 apr     20u00
za 30 apr     15u00
Bekijk meer van:
Credits

regie Jetse Batelaan spel Elias De Bruyne, Tjebbe Roelofs & Esther Snelder muziek Toben Piel decorontwerp Jetse Batelaan & Eva Koopmans kostuums Liesbet Swings dramaturgie Marcus Dros & Anna Wagner coproductie Theater Artemis & Künstlerhaus Mousonturm in de context van Tanzplattform Rhein-Main