Blauw / podium

Het gezin van Paemel

Ondertitel
SKaGeN & De Studio
Categorie
Afbeelding
Het Gezin van Paemel - SKaGeN & De Studio ©Wendy Marijnissen

Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie.

Herontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen nog steeds elkaars taal niet spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk, met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd: Het gezin Van Paemel in een wereld in verandering, toen – 1903 – en nu.

Valentijn Dhaenens reisde de afgelopen 12 jaar voor SKaGeN de wereld rond met de succesmonologen DegrotemonD, DeKleineOorlog en Onbezongen. In DeKleineOorlog ontdubbelt Dhaenens zich via schermen en gaat hij in dialoog met zijn 7 alter ego’s.

In Het gezin Van Paemel gaat Dhaenens hierin nog een stapje verder. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal personage live. De talrijke antagonisten, ook vertolkt door Dhaenens zelf, zijn digitaal aanwezig.

Voor wie er nog aan twijfelde, Het gezin Van Paemel is géén monoloog, maar een proeve van creativiteit en bravoure. Daarnaast levert Dhaenens doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is.

Hoofdinhoud
Media content
Bekijk meer van:
Credits

spel & concept Valentijn Dhaenens tekst Cyriel Buysse techniek, filmopname & montage Jeroen Wuyts technische assistentie & bruitage Nils Janssens muziek Sara Salvérius kostuum Barbara De Laere, Charlotte Goethals & Charlotte Willems grimme Anaïs Wagner regie-assistentie Tineke De Meyer productie SKaGeN & De Studio zakelijke leiding & coördinatie Korneel Hamers met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, PerPodium, Tax Shelter & De Studio

Afgelopen speeldata

wo 12 jan 2022
20u00
De Studio
Antwerpen
do 13 jan 2022
20u00
De Studio
Antwerpen
vr 14 jan 2022
20u00
De Studio
Antwerpen
za 15 jan 2022
20u00
De Studio
Antwerpen