Loading

Muziekfilms in De Cinema!

MOVIES

In augustus presenteert De Cinema een reeks muziekfilms die je op groot scherm moet hebben gezien.
Het surround system van De Cinema slorpt je helemaal op!

Het volledige filmprogramma en tickets vind je op www​.decinema​.be

Pink Floyd: The Wall

In deze adaptatie van Pink Floyds album The Wall blikt een succesvolle, maar verslaafde rockster in een hotelkamer terug op zijn geïsoleerde kindertijd. Alan Parker slaagt erin om The Wall in een indrukwekkende visuele vorm te gieten, waarin de provocatieve beelden en psychedelische soundtrack een adembenemend visioen van zelfvernietiging vormen. Dit leidt tot een van de meest huiveringwekkende musicals uit de filmgeschiedenis.


DI 10 AUG — 17U15
DO 12 AUG — 19U15
DO 19 AUG — 20U15

Sound Of Metal

Het leven van heavy-metal drummer Ruben valt aan diggelen wanneer hij zijn gehoor begint te verliezen. Darius Marders film vat de fragiliteit van het dagelijkse leven op een uiterst empathische manier. Om Rubens gedwongen stilte in beeld te brengen, gebruikt Marder een indrukwekkende sound design. Maar Sound Of Metal is bovenal een sterke karakterschets, gedragen door Riz Ahmeds virtuoze vertolking. In coproductie met het Belgische Caviar, met scènes opgenomen in Antwerpen.

DO 12 AUG — 17U15
VR 13 AUG — 20U15
ZA 14 AUG — 17U15
VR 20 AUG — 20U15

Zappa

Frank Zappa was een muzikaal vernieuwer met een maatschappijkritische en scherp analytische kijk op de wereld, een rockster en een van de belangrijkste componisten van de tweede helft van de 20ste eeuw. Hij bracht meer dan zestig albums uit en liet na zijn dood naast vier kinderen en een echtgenote, een indrukwekkend archief na: The Vault. Regisseur Alex Winter kreeg onbeperkt toegang tot de optredens, interviews, familietaferelen en animatiefilmpjes en verkent het privéleven achter de gigantische muzikale carrière.
Zappa
is een fascinerend portret met nog nooit eerder vertoond materiaal.

ZO 15 AUG — 19U15

American Utopia

Spike Lee registreerde de briljante Broadway show American Utopia van voormalig Talking Heads frontman David Byrne, gebaseerd op Byrnes gelijknamige album en tour. Wie dacht dat het onmogelijk was om Stop Making Sense te evenaren, kan zich met American Utopia opnieuw in een unieke concertbeleving wentelen. De boeiende regiestijl en de humanistische boodschap transformeren deze Amerikaanse utopie op het scherm tot een heilzame ervaring.DO 19 AUG — 17U15
VR 20 AUG — 19U15
ZA 21 AUG — 17U15