>> Vacature M HKA: medewerker programmatie filmwerking

Het M HKA is een door de Vlaamse Gemeenschap erkende (en onafhankelijke) grote instelling gevestigd in Antwerpen. Het M HKA is een museum dat werkt rond beeldcultuur in het algemeen en de hedendaagse beeldende kunst, film en mediakunst in het bijzonder. 

Cinema Zuid neemt een eigenzinnige plaats in in het filmlandschap. Zowel het te herontdekken verleden van de cinema als het opwindende werk van nieuw talent beleef je in Cinema Zuid in diverse formats. Het programma is eclectisch met reeksen rond bepaalde figuren of thema‘s, met filmhistories (aandacht voor de geschiedenis van de cinema), met aandacht voor art-house cinema, documentaires, Vlaamse creaties enz. Cinema Zuid is de huidige naam voor de filmwerking onder de vleugels van M HKA. Vanaf de zomer van 2019 zal deze werking plaatsvinden in De Studio (Villanella vzw), Maarschalk Gérardstraat 4, Antwerpen in twee perfect uitgeruste cinemazalen (50 en 160 stoelen).

Ben je gepassioneerd door film en het alternatieve filmcircuit? Wil je graag mee de filmwerking van het M HKA ontwikkelen, uitwerken en organiseren? Heb je ervaring met communicatie in de ruime betekenis en beschik je over een uitgebreid netwerk binnen de filmsector? Popel je om de programmatie van de filmwerking onder de aandacht te brengen van het brede publiek? Ben je op zoek naar een afwisselende en boeiende uitdaging binnen een artistieke omgeving? Dan is de functie van Medewerker Programmatie misschien echt iets voor jou! 

In opdracht van M HKA en in nauw overleg met Villanella geef je vorm aan de programmering van de filmzalen. De focus ligt op het filmhistorisch luik, maar je zoekt verbindingen met de hedendaagse stedelijke context. Je biedt kansen en opleiding aan nieuwe programmatoren. De missie is om cinema nog meer toegankelijk te maken voor iedereen.

 

DOEL VAN DE FUNCTIE

Staat in voor een gevarieerde en interessante filmprogrammering. Werkt een educatief aanbod uit voor scholen en andere organisaties. Zorgt voor de communicatie, bekendmaking van de organisatie en haar werking.

JE OPDRACHT

Als medewerker Programmatie beschik je over een grote openheid naar strategische ontwikkelingen, waarbij de film-museale werking ingebed wordt in een bredere werking rond film- en beeldcultuur en waarbij een evenementenwerking ontwikkeld wordt als hart en boegbeeld van een forumfunctie in het nieuwe museumgebouw. Je staat in voor het ontwikkelen, realiseren en opvolgen van de programmatie van de diverse formats evenals het opstellen van de jaarlijkse communicatiestrategie in samenwerking met het afdelingshoofd Publiekswerking. Daarnaast behoort tot je hoofdtaken het coördineren en uitvoeren van de verschillende communicatietools. Tevens sta je in voor het onderhouden en opvolgen van contacten met eigen netwerk en externe partners Ook sta je in voor het bemiddelings- en educatieve aanbod van de filmwerking Dit is maar een greep uit het uitgebreide takenpakket van medewerker Programmatie. 

Verdere info hierover vind je terug in het functieprofiel

GEZOCHT PROFIEL

 • Minimaal diploma master of gelijkgesteld door ervaring bij voorkeur in de kunstwetenschappen, film of communicatiewetenschappen; 
 • Minimaal vijf jaar ervaring in een relevante professionele context;
 • Goede kennis van ‘office’ softwareprogramma’s, social media, webdesign, redactiewerk, copywriting, communicatieve skills;
 • Perfect Nederlands- en Engelstalig, working knowledge Frans; 
 • Interesse voor hedendaagse (beeld)kunst en in het bijzonder film
 • We werven op basis van competenties, ongeacht geslacht, afkomst of handicap. 

COMPETENTIES

Een uitgebreid functie-en competentieprofiel vind je hier.

AANBOD

 • Een gevarieerde en uitdagende functie in een gedreven team en in een boeiende en artistieke werkomgeving;
 • een voltijds contract van onbepaalde duur;
 • een verloning volgens capaciteiten en ervaring, gebaseerd op barema van paritair comité 329.01;
 • Extralegale voordelen zoals maatijdcheques, terugbetaling van woon-werkverkeer, hospitalisatieverzekering, groepsverzekereing;
 • Glijdende uren en interessante verlofregeling;
 • Mogelijkheid tot het volgen van vormingen.

SELECTIEPROCEDURE

Op basis van een CV-screening en motivatiebrief word je al of niet toegelaten tot de verdere selectieprocedure. Deze bestaat uit een schriftelijke proef en een selectiegesprek met een selectiejury. Deze vinden plaats op maandag 27 mei 2019. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor inhoudelijke informatie m.b.t. deze functie kan je contact opnemen met
Dieter Vankeirsbilck, tel. 03 205 36 15 of via mail dieter.vankeirsbilck@muhka.be.
Voor informatie m.b.t. de selectieprocedure kan je contact opnemen met
Veerle Bydekerke, HR-medewerker, tel. 03 205 36 41 of via mail: veerle.bydekerke@muhka.be.

SOLLICITEREN

Indien je interesse hebt voor de functie bezorg dan aan HR je motivatiebrief en CV. Dit kan via mail vacature@muhka.be ten laatste op maandag 6 mei 2019.