Loading

Nieuwjaarspakket - Theater & film

Hier waak ik ▪ Janne Desmet & De Studio

Een hilarische en hartverscheurende solovoorstelling over diefstal.“Sommig onheil kunt ge gewoon voorspellen door naar de lucht te kijken bijvoorbeeld avondrood is water in de slootof als de zwaluwen laag vliegendan weet ge dat ge den dag der na uwe K‑Way moet bij hebbenDen dag van de inbraak werd bij mij niet voorspelddoor de luchtof door ne vogelmaar door een steentjeeen steentjein mijn voorruit op den E314 richting Antwerpen“Een inbraak bij Janne Desmet leidt tot geestige verhalen en pijnlijke conclusies. Op zoek naar de dief fileert ze haar jeugd in Zwevegem, foute schooljuffen, Vlaanderens angst voor de stad en het verschil tussen ASO, TSO en BSO.

Hier waak ik’ is een fenomenale solovoorstelling van straffe actrice en komisch talent Janne Desmet. Diefstal loopt als een rode draad door Janne’s leven. Genoeg voor oprechte verontwaardiging en geestige verhalen die ieders hart stelen. Rasverteller Johan Petit en kunstenaar Bruno Herzeele begeleidden Janne bij het maken van deze grappige en schurende voorstelling over diefstal.

Seiz beeld Hier waak ik c Sven van Baarle

Bekijk hier de voorstelling

Finalisten Point of U ▪ competition

Wow, just wow!

Wat een grave video’s waren dat! We have a winner! @abdel_bems gaat naar huis met de hoofdprijs! Big shout out aan alle deelnemers voor het harde werk en de vette results! We are impressed! Thanks to @de_studio/ @decinema_ voor vette locatie, @samsung_be voor het poweren van de competitie en s20’s die dit mogelijk hebben gemaakt, alle workshop-gevers & @sabamofficial voor de vette know, en iedereen die mee heeft gewekt om dit mogelijk te maken!

De filmpjes van de jongeren beoordeeld door Adil en Bilall die voor de gelegenheid werden bijgestaan door drie content experten. Het regisseursduo riep samen met actrice & radiopresentatrice Bab Buelens, digitale content creator Hakim Chatar en documentairemaker Yassine Atari Abdelilah Benali uit tot winnaar van de eerste Point of U‑editie.

De 23-jarige Abdel(ilah) Benali uit Brussel mocht de POU-ereprijs in ontvangst nemen. De Brusselaar van Marokkaanse origine is al van kleins af aan verknocht aan manga en anime waardoor hij een enorm rijke verbeelding heeft. Dit zie je dan ook meteen terug in zijn kortfilm waar hij het actuele Black Lives Matter-thema vermengde met de nodige dosis fantasie.

Screen Shot 2020 07 31 at 09 33 20