• All About Eve /een film van Joseph L. Mankiewicz >>

  Gerenommeerd Broadwayactrice Margo Channing werd net veertig en is bezorgd over wat dat betekent voor haar carrière. Eve, een fan van Margo dringt zichzelf op in het leven van de ster en dreigt uiteindelijk Margo’s plaats in haar persoonlijke en professionele leven over te nemen.
 • Black Narcissus/een film van Powell & Pressburger >>

  Een congregatie Angelicaanse nonnen krijgt de opdracht een hospitaal en school op te richten in het Himalayagebied. De gebouwen huisden voordien een harem. De zusters raken ontregeld en zelfs geobsedeerd door de sensuele setting.
 • Chinatown/een film van Roman Polanski >>

  Deze bikkelharde en nostalgische detectivefilm speelt zich af in het Los Angeles van de late jaren 30. Enkele dubieuze oliebaronnen manipuleren de toevoer van water naar bepaalde plekken in de omgeving om de plaatselijke bewoners te dwingen om hun land te verkopen.
 • How Green Was My Valley/een film van John Ford >>

  How Green Was My Valley vertelt het verhaal van de hardwerkende familie Morgan, die leeft in een mijndorp in de kolenvelden van Zuid-Wales. Het leven in de vallei is idyllisch, totdat de hebzucht van de eigenaar van de mijn een staking van de mijnwerkers teweegbrengt.
 • Streets of Fire/een film van Walter Hill >>

  Het bombastische, exuberante Streets of Fire is pulp zoals je nog nooit pulp hebt mogen zien. Michael Paré met de broek tot aan de oren, Willem Dafoe in te blinkend leer, Diane Lane zo picture perfect dat het pijn doet aan de ogen…
 • A Streetcar Named Desire/een film van Elia Kazan >>

  Blanche en Stella komen van een rijke Zuiderse clan, maar hun erfenis en landgoed werd in beslag genomen. Stanley verdenkt Blanche ervan een deel van de erfenis te hebben gestolen. De relatie verergert en het leven van alle betrokkenen wordt onomkeerbaar overhoopgehaald.
 • Summer of Sam/een film van Spike Lee >>

  Summer of Sam speelt zich af in New York tijdens de zomer van 1977. De stad wordt geteisterd door een seriemoordenaar die zich identificeert als ‘Son of Sam’. Zijn M.O.? Jonge vrouwen en hun mannelijke partners door het hoofd schieten wanneer ze zich in compromitterende situaties bevinden.
 • Io sono l'amore/een film van Luca Guadagnino >>

  Io sono l’amore gaat over de rijke Milanese familie Recchi, die hun rijkdom vergaarde binnen de textielhandel. Patriarch Edoardo Sr. en zijn vrouw worden uitgenodigd door hun zoon Tancredi voor een verjaardagsdiner in hun villa. Het noodlot slaat echter toe wanneer Edoardo Sr. plotseling sterft.
 • Summer with Monika/een film van Ingmar Bergman >>

  Wanneer Harry en Monika elkaar ontmoeten, duurt het niet lang voordat de vonken in het rond vliegen. Een onbezonnen tienerliefde ontspint. Maar het koppel stuit thuis op onbegrip. Ze ontvluchten hun uitzichtloze levens en trekken er een idyllische zomer lang op uit met de boot van Harry’s vader.
 • KNAUS/Alexia Leysen en Valentijn Dhaenens >> do 18 en vr 19/4 telkens om 20u00

  Alexia Leysen en Valentijn Dhaenens ontrafelen Knåusgard.
 • En braaf zijn/Hanneke Paauwe & Villanella >> za 12 en zo 13/01 telkens om 15u00

  En braaf zijn! viert het samen fantaseren, creëren en spelen. Een inspirerende associatieve voorstelling vol humor en spelplezier. Een pleidooi om even ongeremd kind te mogen zijn.
 • Antwerp Queer Arts Festival 2019 >>

  50 jaar na de Stonewall riots in NY, zoomt AQAF in op de relevantie van 'Riot' anno 2019.
 • Inherent Vice/een film van Paul Thomas Anderson >>

  “Inherent Vice is a film about a stoner which itself seems stoned”
 • Le Rayon Vert/een film van Eric Rohmer >>

  Delphine start de zomer met een gebroken relatie en wordt in de steek gelaten door haar beste vriendin. Ze blijft achter in een leeglopend Parijs en onderneemt verschillende pogingen om haar zomer te vullen, maar wordt constant geconfronteerd met haar ‘single’-status door zwermen van koppeltjes.
 • The End of Summer/een film van Yasujiro Ozu >>

  Manbei staat aan het hoofd van z’n eigen sake brouwerij, die door een financiële crisis gaat. Hij probeert zijn schoondochter en jongste dochter te koppelen aan geschikte partijen en houdt er sinds kort opnieuw dezelfde maîtresse op na als 30 jaar geleden.
 • Summer Bummer Festival 2019 >>

  The two day Summer Bummer Festival 2019 will be back at the fantastic premisses of DE Studio in the center of Antwerp. 
 • Heen en terug/Tim Oelbrandt >> di 8 t.e.m. za 12/1 om 20.00u

  Laat u meevoeren in een absurde wereld van magie en het onderbewustzijn. Is het echt of zijn het truken van de foor, dat mag je zelf uitmaken. Eén ding staat vast. Het wordt een waanzinnige avond, vol met humor en geniale hersenspinsels.
 • LAFS4 ★ Waithood + Model Young Gestures >>

  LAFS4 ★ Jonge makers Louisiana Mees & Hannah Bailliu tonen kortfilms over jongeren die opzoek zijn naar zichzelf en hun plaats in de wereld.
 • LAFS4 ★ (Confessions of a White Girl) Bad Woman/Julie Cafmeyer >>

  LAFS4 ★ 'Bad Woman' belooft een tour de force te worden van een jonge vrouw die zich probeert te bevrijden van de opgelegde norm. Intieme bekentenissen van over de hele wereld wisselen af met dans en (hopelijk) spirituele inzichten.
 • LAFS4 ★ Étangs Noirs >>

  LAFS4 ★ Een beeldgedicht waarin een verkeerd geleverd pakje de katalysator wordt van een obsessie.
 • LAFS4 ★ La Fleurière >>

  LAFS4 ★ In de achterkamer van een bloemenwinkel graven Tomi, Rasto en Mižu een tunnel om zo de kluis van de Nationale Bank te bereiken. Wat op papier klinkt als een typische kraakfilm waarin de helden een plan smeden en de klus klaren, blijkt een heel ander soort schouwspel.
 • LAFS4 ★ Suave. >>

  ★ ★ YA BOYS BETTA KNOW! ★ ★ It's Yow Girl's favorite Party Again.
 • LAFS4 ★ student@work / RITCS Brussel ★ Banzaï >>

  LAFS4 ★ Nieuw acteertalent uit de Brusselse theaterschool RITCS laat zich leiden door theatermaker Gökhan Girginol voor een voorstelling over de leefwereld van jongeren.
 • LAFS4 ★ Un pays plus beau qu'avant + Braided Love >>

  De Congolese Jeancy woont al 25 jaar in België. De wilde jaren zijn voorbij, zegt hij. Hij zit in zaken en is ook politiek actief. Een film over Congo, gemaakt in Brussel. + Delen van een dag die de moeilijkheden van een relatie laten zien die is gebouwd op een pijn waarover nooit gepraat wordt.
 • Crayon Sun, Bààn & Kris Dane/Autumn Falls triple bill >>

  Autumn Falls triple bill met Crayon Sun, Bààn & Kris Dane
 • DEZ MONA – Book of Many >>

  Dez Mona, de band rond zanger Gregory Frateur is weer helemaal terug met hun nieuwste langspeler Book of Many, dat wordt gekenmerkt door weidse ballades, bezwerende trips en verstilde vertellingen.