Loading
Tf

Het TheaterFestival

Ook in 2021 werkt Het TheaterFestival hard om tien dagen lang een spot te richten op het unieke Vlaamse theaterlandschap in haar volle glorie. Dat het anders en atypisch zal zijn dan gewoonlijk staat vast. Want wat kan Het TheaterFestival zijn zonder een jaar lang live voorstellingen? Dat is de vraag waarover het festival en de jury zich vandaag buigen.

Het TheaterFestival wil in 2021 een warme plek zijn waar publiek en professional op een veilige en samenhorige manier kunnen genieten van belangwekkende theatergebeurtenissen en de gesprekken daarover. Dans, performance, theater worden uitgebreid met wat zich online en alternatief ontwikkeld heeft het afgelopen jaar. Inspirerende ontmoetingen en verdiepende debatten, met kritische nagesprekken en leerrijke workshops.

Een professionele theaterfestivaljury – met Evelyne Coussens, Charlotte De Somviele, Ciska Hoet, Pieter T’ Jonck, Filip Tielens en Karel Vanhaesebrouck – stelt de juryselectie samen na een jaar lang off- en online prospecteren.

Er zijn wel nog zekerheden: het TheaterFestival gaat van start met feestelijke en kritische toespraken: de State of the Union wordt uitgesproken door een kunstenaar met renommée en met de State of the Youth laat jong geweld een nieuw en fris geluid horen.

Het TheaterFestival 2021 vindt plaats van donderdag 2 tot en met zondag 12 september. Het festivalhart bevindt zich in deSingel. De Antwerpse presentatiepartners zijn Arenbergschouwburg, Monty, De Studio, hetpaleis, ccBe & Stormkop.