Loading
Radio centraal2

40 jaar Radio Centraal

Ongehoord… 40 jaar onafhankelijke radio in Antwerpen!

Radio Centraal staat voor innoverend, controversieel, avant-gardistisch, eigenzinnig en ongehoord. De reclamevrije stadsradio, lokaal verankerd maar inhoudelijk en online verreikend, niet gestuurd of bepaald door economische of politieke belangen. Dit jaar bestaat deze alternatieve en niet-commerciële stem binnen het eenzijdige radiolandschap 40 jaar.

Ongehoord dus… Hersens én ritme… sinds 1980!

Voor het project 40 jaar Radio Centraal gaan we in zee met de twee hipste kunstencentra van Antwerpen. We spreiden onze antennes uit naar het noorden van de stad en opzij van het centrum: in de eerste week van maandag 26 oktober tot en met zondag 1 november zullen we uitzenden vanuit kunstencentrum Het Bos ; de tweede week vindt in zijn geheel plaats in De Studio van maandag 2 tot en met zondag 8 november. Beide centra bieden hun gebouwen en logistiek aan om dit ambitieuze project te realiseren.

Twee weken lang live radio, debatten, concerten, tentoonstellingen, onverwachte wendingen, presentaties, opera, hommages, performances, kunst, en zo veel meer!

Somnambulist

Radio Centraal Live met Jan Balliauw, Guido Totté, Daniel Renders, Dennis Van Laeken & Roger Van Loon

15 jaar De Wolkenbreier / The Cloudknitter met een live show van Brik Tu-Tok

Digitaal Salon met Webgang, Planète Concrète en Bolwerk / ooooo

Marcel Vanthilt — De Laag Gelanden

Oorstof met trio Hanne De Backer, Farida Amadou en Stan Maris

Centraal Luisterspelcollectief presenteert De Krankzinnige Tempelier - Barok Opera