Loading
Skagen pers

WatchApp #1 - Emmi & Leo

SKaGeN & De Studio

Een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp.

Dit project is een innovatieve manier om in deze bizarre tijden toneel te maken.
De virtuele wereld neemt een steeds grotere rol in in het leven van ons allemaal. Het is in deze virtuele wereld dat de twee hoofdpersonages, Emmi en Leo, elkaar ontmoeten. En jij kan stiekem meekijken in hun WhatsApp gesprek. Je ontvangt 3 weken lang berichten, in realtime. Wanneer exact, weet je nooit. 

Twee mensen leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp: Emmi probeert van haar abonnement af te geraken van het lifestyle magazine Skagen. Maar ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer van plaats, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de corona quarantaine in België.
Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp conversaties. Maar de virtuele wereld is de echte niet… 

Net zoals bij een toneelstuk is de tijd in deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms s nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee. 

Het werkt verslavend. Je kijkt steeds uit naar het volgende bericht, ook al blijf je soms op je honger zitten. 

WatchApp #1 is het eerste deel van een reeks social network voorstellingen en is gebaseerd op de roman Emmi & Leo van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.

Koop hier je ticket

Bij aankoop van je ticket geef je per aangekocht ticket een gsm nummer en mailadres in om de voorstelling te bekijken. Meteen na het kopen van een ticket, krijg je een mail met instructies, do's & don'ts. Opgelet als je vandaag een ticket koopt start de voorstelling op woensdag 8 juli.

Timing

Het verhaal start steeds op een woensdag en loopt 3 weken.

GDPR

Bij het kopen van een ticket voor de voorstelling WatchApp #1’, staat u toe dat SKaGeN & De Studio uw telefoonnummer toevoegen aan een tijdelijke WhatsApp-groep en u berichten verzendt die gerelateerd zijn aan de voorstelling. Het gezelschap respecteert de GDPR-regels en gaat omzichtig om met uw gegevens. Na de voorstelling worden uw gegevens verwijderd uit onze bestanden.