DE Studio

Podium voor jong publiek en centrum voor jong talent

 

DE Studio is het creatieve hoofdkwartier van Antwerpen, waar kinderen en jongeren tegelijkertijd toeschouwer en kunstenaar zijn.

In 2011 kocht de Provincie het gebouw van de voormalige Studio Herman Teirlinck en Villanella kreeg het in erfpacht.
Het imposante gebouw werd omgedoopt tot DE Studio en Villanella gaf het naast een nieuwe naam ook een nieuwe adem. Theater, dans, muziek, literatuur, film, feestjes, festivals, debatten, … In DE Studio krijgt elke kunstminnaar een dynamisch dak boven het hoofd.

Vandaag zetten Villanella, Theater FroeFroe, Laika, Tuning People, Theater De Spiegel en Theater Artemis er hun gedurfde dagdromen om in niet-alledaagse daden, die klein en iets minder klein 24/7 van hun sokken blazen. En morgen? Morgen kan alles anders zijn. Zolang het maar vernieuwt en verrast. Tot binnenkort tijdens een ochtendlijke theatermatinee of een funky feestje in het holst van de nacht.

 

Villanella

Villanella is een ‘kunsthuis voor kinderen en jongeren’ dat gespecialiseerd is in de productie en presentatie van hedendaagse kunsten. Concreet houdt dit een heel gamma activiteiten in:

  • productie van kinder- en jeugdvoorstellingen
  • artistieke en administratieve ondersteuning van jong talent
  • organisatie van grote cultuurevenementen
  • sociaal-artistieke themaprojecten en cross-overprojecten
  • coördinatie van literatuurprojecten voor jong en oud
  • onderzoek naar en ondersteuning van digitale cultuur.

Villanella heeft een oog voor niches en organiseert al bijna 25 jaar activiteiten die de grens tussen kunst, populaire cultuur en nieuwe media opzoeken. Er wordt actief gezocht naar samenwerkingsverbanden met andere culturele organisaties, productiehuizen, privéondernemingen en locaties. Villanella streeft voortdurend naar projecten die culturele content in een populair veld introduceren (cfr. Kunstbende, Villanova Festival, …) of die populaire content in een cultureel veld introduceren (cfr. De Eerste Keer, Krachtvoer, …).