Loading

Youth For Sex

UnnamedYouth for sex © Maxime Dreesen

Theatermaker Maxime Dreesen werkt in De Studio met een groep jongeren aan Youth For Sex — een onderzoekstraject dat uitmondt in een protest performance over gelijkwaardigheid binnen seksualiteit en activisme. Een thema waar we nog elke dag voor moeten strijden. De noodzaak werd bij de start van het project jammer genoeg overduidelijk. Naar aanleiding van de moord op David P. trokken de jongeren naar hun eerste protestactie op de Groenplaats.

Image00004

Het project is een reactie op de tijd waarin protesten terug zijn van nooit weggeweest. Youth For Sex is een theatraal protest waarbij 10 jongeren met diverse achtergronden samenkomen. Een aantal weken gaan de jongeren onder leiding van Maxime met elkaar in debat, bedenken slogans, schrijven manifesten en maken performances over seksuele emancipatie. Via workshops met diverse kunstenaars creëren ze een protestlied, een flashmob en een alter ego.

De jongeren van Youth For Sex gaan op zoek naar hun alter ego met drag queen Electra/​Simon Baetens.
Met make-up en kostuums ontmoeten ze hun eigen drag persona.

Image00019

Samen met countertenor en operaregisseur Benjamin Abel Meirhaeghe maken de jongeren een protestlied. Met lyrics zoals Yes, I’m a dyke, cuz pussy is what Iike’ en I walk like I am man, fuck who I want man, talk to my cat man’.

Hanae vertelt haar verhaal in onze podcast Hoor Mij

Youth For Sex is het startpunt van Maxime’s onderzoek naar hoe we bestaande, dominante structuren afleren en plaatsmaken voor eigen, alternatieve vormen van seksualiteit.

In 2021 werkt Maxime Dreesen zowel aan Youth For Sex als aan Tabooboo, een alternatieve seksuele voorlichtingsvoorstelling.