Film / Groen

THE COOK, THE THIEF, HIS WIFE & HER LOVER

Ondertitel
PETER GREENAWAY
FR/NL/VK 1989 - 120' NL OT
Image
The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover

NL // Elke avond bezoekt de barbaarse leider van een criminele bende Albert Spica in gezelschap van zijn vrouw Georgina en een stel handlangers het luxueuze restaurant Le Hollandaise, waarvan hij mede-eigenaar is. Als Georgina op een avond in het restaurant een boekhandelaar ontmoet die zo anders is dan de vraatzuchtige, racistische bruut die haar echtgenoot is, voelt ze zich onmiddellijk tot hem aangetrokken. Er ontstaat een hartstochtelijke relatie waarbij de minnaars elkaar elke avond op een andere plek in het restaurant gepassioneerd liefhebben. De kok is hun helper, en medeplichtige, die telkens voor een veilige plek zorgt waar zij de liefde kunnen bedrijven. Hun romance wordt echter ontdekt. Spica en zijn handlangers nemen op een gruwelijke manier wraak, maar dit is nog kinderspel vergeleken bij hetgeen Georgina haar man voorschotelt.

Deze film wordt gepresenteerd in een double-bill samen met HEARTLANDS (19u00), hiervoor zijn er aparte tickets alsook voordelige combitickets beschikbaar.

Deze filmvertoning is een onderdeel van De Cinema x MoMu: Willy Vanderperre Cureert n.a.v. WILLY VANDERPERRE: prints, films, a rave and more... in MoMu, Antwerpen (27.04.2024 - 04.08.2024).

"Een even barokke als minimalistische trip. Er zijn maar een handvol films die een perfecte samenvatting van mijn decennium, de eighties, op zo’n correcte manier kunnen vastleggen als deze. Greenaway geeft de excessen uit deze periode weer als geen ander. Dit komt ook terug in de kostuums van Jean-Paul Gaultier en de minimalistische soundtrack van Michael Nyman. De film is een toonbeeld van Greenaways avant-gardisme en gevoel voor experiment. Vanaf de openingsscène voelt het aan als één langgerekt trackingshot. Kortom, een gruwelijk meesterwerk." - Willy Vanderperre

EN // Every evening, the barbaric leader of a criminal gang Albert Spica, accompanied by his wife Georgina and a pair of henchmen, visits the luxurious restaurant Le Hollandaise, of which he is co-owner. When Georgina meets a bookseller at the restaurant one evening who is so different from the gluttonous, racist brute that is her husband, she is immediately attracted to him. A heartfelt relationship develops in which the two passionately make love to each other in a different place in the restaurant each night. The cook is their aide and accomplice, each time providing a safe place for them to make love. However, their romance is discovered. Spica and his accomplices take revenge in a gruesome way, but this is still child's play compared to what Georgina presents to her husband.

Hoofdinhoud
Media content
Credits

Met: Richard Bohringer, Michael Gambon, Helen Mirren

Info

MET INLEIDING

 

De Cinema x MoMu kortingsactie
Een geldig ticket voor een bezoek aan MoMu (27/4 tot 4/8/24) geeft recht op een kortingstarief van € 6  (i.p.v. € 8) of € 10 (i.p.v. € 12) voor de filmvertoningen gecureerd door Willy Vanderperre in De Cinema. Een geldig ticket voor de filmvertoningen gecureerd door Willy Vanderperre geeft recht op een kortingstarief van € 8 (i.p.v. € 12) voor WILLY VANDERPERRE prints, films, a rave and more… en alle andere lopende tentoonstellingen in MoMu. Actie geldig van 18 mei t.e.m. 4 augustus 2024 op vertoon van een geldig MoMu-ticket aan de balie van De Cinema OF op vertoon van een geldig De Cinema-ticket aan de balie van MoMu.