Loading

De Studio, say whut?

Een podium voor een jong publiek en een centrum voor jong talent.

De Studio is een creatief hoofdkwartier op het Mechelseplein in hartje Antwerpen.
Kinderen en jongeren kunnen er toeschouwer maar ook kunstenaar / maker zijn. 

In 2011 kocht de Provincie Antwerpen het gebouw van de voormalige Studio Herman Teirlinck en kunstenorganisatie Villanella kreeg het in erfpacht.
Het imposante gebouw werd omgedoopt tot De Studio en Villanella gaf het naast een nieuwe naam ook een nieuwe adem:
Theater, cinema, muziek, literatuur, dans, feestjes, debatten,…
In De Studio krijgt elke kunstminnaar een dynamisch dak boven het hoofd. 

Vandaag zetten o.a. Theater FroeFroe, Laika, Theater De Spiegel, fABULEUS, ZEBARBAR, compagnie barbarie en Theater Artemis er hun gedurfde dagdromen om in niet-alledaagse daden, die klein en iets minder klein 24 op 7 van hun sokken blazen. 

En morgen? Morgen kan alles anders zijn. Zolang het maar vernieuwt en verrast.
Tot binnenkort tijdens een ochtendlijke theatermatinee of een funky feestje in het holst van de nacht.

#theater #concert #grafixx #cinema #queer #feest #dans #nuffsaid
#weerwoord #love #diy #vannultotdertig #destudio #expo

De Studio M HKA producties

Museum van Hedendaagse Kunst (M HKA) en kunstencentrum De Studio slaan de handen in elkaar. Beide huizen gaan op lange termijn samenwerken om de kloof tussen podiumkunsten en beeldende kunsten te dichten, en zo inspelen op de verwachtingen van een divers en internationaal publiek.

Met deze unieke samenwerking willen het M HKA en De Studio het cultuuraanbod hedendaagser en dynamischer maken. Het M HKA geniet internationaal een sterke reputatie en vond de voorbije jaren een steeds breder publiek met zijn nieuwe profilering.

Het samengaan van beide cultuurhuizen versterkt de werking en opent de deur naar nieuwe initiatieven. Zo verhuisde in augustus 2019 Cinema Zuid – de filmwerking van het M HKA – naar De Studio en begon het nieuwe verhaal van De Cinema in twee nieuwe filmzalen met een capaciteit van 50 en 160 personen.

Beide organisaties willen in de samenwerking onder meer ruimte maken voor performance, cross-overs tussen podium en museum, debatten en ontwikkeling van nieuwe evenementen en talent. Zowel het M HKA als De Studio willen ook de banden met kunstenaars, festivalorganisatoren, stedelijke netwerken en producenten blijven versterken.